Besay Gold
Anasayfa
Blog -

Nazar Boncuklu Bileklik Modelleri

Gelenek göreneklerimizde geçmişten günümüze kadar gelen klasikleşmiş birçok şey vardır. Bunlardan biriside nazar boncuğu yani nazarlıktır. İnsanlar kendilerini nazardan koruduğuna inanarak bu boncuğu bulundukları yerlerde aksesuar süs eşyası olarak kullanmaktadırlar.

Nazar boncuğu işlevi aslında karşıdaki kişinin göze batar birşekilde dikkatini çekmesi böylelikle diğerşeylerin 2. planda kalarak daha az dikkat çekmesini sağlamaktadır. Bunun içindirki nazar boncuklarının rengi canlı ve ilk bakışta dikkat çekicidir.

Özellikle bayanlar ve çocuklarda takı olarak kullanılmaktadır. Yeni doğmuş bebeklere hediye olarak verilir. Yetişkinler için ise daha çok Altın ile birlikte tasarlanarak üretilmiş nazar boncuklu altın bileklik, nazar boncuklu altın kolye ve nazar boncuklu altın küpe ve yüzük modelleri ortaya çıkmıştır.

14 ayar altın kullanılarak üretilen bu takılarda seramik ve cam nazar boncukları kullanılmaktadır. Nazar boncuklu bileklik modelleri taşına göre ve zincirine göre çeşitlendirilmiştir.

Doç bileklik, forse zincirli bileklik sıralı bileklik ve fantazi bileklik gibi birçok kategoriye ayrılarak satışa sunulmaktadır. Yerli piyasada çok tercih edilen nazar boncuklu takılar yurt dışında orta asya ve uzak doğu pazarlarında da rağbet görmektedir.

Nazar Boncuklu Bileklik Modelleri